Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Protetika: Ponovna estetska uspostava Vašeg osmeha

Protetika je izuzetno važna grana stomatologije koja se bavi ponovnim uspostavljanjem fiziološkog oblika zuba i zubnog niza. Ovaj deo stomatologije ima ključnu ulogu u obnavljanju funkcionalnosti i lepote osmeha.

Fiksne i mobilne protetske nadoknade

Protetske nadoknade se mogu podeliti na dve osnovne kategorije:

    1. Fiksne protetske nadoknade: U ovoj kategoriji spadaju mostovi i krunice. Ove nadoknade se trajno cementiraju za zube nosače. Mostovi se koriste za nadoknadu jednog ili više izgubljenih zuba, dok se krunice često koriste za obnovu pojedinačnih zuba. Posebno treba napomenuti bezmetalne krunice, koje predstavljaju estetski najbolje rešenje jer su po izgledu najbliže prirodnom izgledu zuba. Ove krunice su idealne za one koji žele savršeno prirodan osmeh.

 

  1. Mobilne protetske nadoknade: Ovde se ubrajaju totalne i parcijalne proteze. Mobilne nadoknade su dizajnirane da nadoknade veći broj zuba ili čak sve zube u slučaju totalnih proteza. Specifičnost proteza je u tome što se mogu uklanjati iz usta, zbog čega se i zovu mobilne nadoknade. Ovo omogućava lakše održavanje higijene i prilagodljivost pacijentima.

Kada je reč o protetici, važno je naglasiti da se svaki pacijent tretira individualno. Svaka protetska nadoknada se pažljivo planira i izrađuje kako bi se postigao optimalan izgled i funkcija, uzimajući u obzir specifične potrebe svakog pacijenta.

U našoj stomatološkoj ordinaciji, posvećeni smo pružanju najkvalitetnijih usluga u oblasti protetike kako bismo vam pomogli da ponovno pronađete vaš osmeh i samopouzdanje. Naš tim stručnih stomatologa će vam pomoći da odaberete najbolje rešenje za vaše individualne potrebe.

Za dodatne informacije o protetici, slobodno nas kontaktirajte. Vaš osmeh je naša briga!