Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oralna hirurgija: Više od jednostavnog vađenja zubiju

Vađenje zuba je najčešća oralno-hirurška intervencija i često je prva stvar koja nam pada na pamet kada pomislimo na oralnu hirurgiju. Međutim, oblast oralne hirurgije obuhvata mnogo više od “običnog” vađenja zuba. Ova grana stomatologije rešava različite kompleksne probleme sa oralnim i maksilofacijalnim tkivima.

Ta lezija se najčešće razvije kao apsces, granulom ili čista. Kada nije moguće konzervativno sanirati zub, vrši se hirurško uklanjanje ciste na vrhu korena.

Hirurško vađenje poluimpaktiranih i impaktiranih umnjaka

Poluimpaktirani i impaktirani umnjaci su česti problemi koji zahtevaju hiruršku intervenciju. Ovi umnjaci ne izbijaju potpuno ili pravilno iz desnog tkiva, što može uzrokovati nelagodnost, bol i potencijalne komplikacije. U oralnoj hirurgiji, stručnjaci se bave pažljivim uklanjanjem ovih umnjaka kako bi se obezbedila pacijentima udobnost i prevencija budućih problema.

Apikotomija: Rešenje za periapikalne lezije

Periapikalne lezije su problemi koji se razvijaju na vrhu korena zuba i često su praćeni bolom i infekcijama. Ove lezije se najčešće razviju kao apsces, granulom ili cista. Kada konzervativni tretmani ne uspeju ili kada nije moguće sačuvati zub, vrši se hirurško uklanjanje ciste na vrhu korena kako bi se rešio problem i očuvalo zdravlje okolnih tkiva.

Osim ovih procedura, oralni hirurzi se bave i mnogim drugim složenim slučajevima kao što su rekonstrukcija čeljusti, implantacija zubiju, uklanjanje tumora i mnoge druge intervencije koje zahtevaju posebno obučeno osoblje i stručnost.

U našoj stomatološkoj ordinaciji, razumemo važnost oralne hirurgije i posvećeni smo pružanju najbolje moguće nege pacijentima. Bez obzira na vaš oralno-hirurški problem, možete računati na naš tim stručnjaka da vam pruži optimalno rešenje uz najviši nivo pažnje i brige.

Za dodatne informacije o oralnoj hirurgiji ili zakazivanje konsultacije, slobodno nas kontaktirajte. Vaše oralno zdravlje i udobnost su naš prioritet!